Billån med betalningsanmärkning

Det är mycket få personer som köper dyra saker kontant nu för tiden. Faktum är att det ofta lönar sig att köpa på kredit, eller ta ett lån för inköpen. Eftersom man får skatteavdrag för räntan kan det faktiskt bli billligare. De flesta som köper bostad, bil eller båt, använder sig av någon form av finansiering. Ett flertal har lyckats få billån med betalningsanmärkning.

LångivareLånebeloppAnsök
Lägsta lånebelopp 50 000 krMarginalen Bank

Problem att få billån med betalningsanmärkning.

När man ansöker om ett lån eller kredit, görs det alltid en kreditkontroll hos en kreditupplysningsfirma. Här kan säljaren se allt som har att göra med köparens ekonomi. När de ser att någon ansöker om billån med betalningsanmärkning, blir det ofta ett nej. De anser det är en for stor risk. Men inte alltid. Det finns ett antal kreditbolag som godkänner billån med betalningsanmärkning.

Det finns olika möjligheter för att få billån med betalningsanmärkning. Vissa banker godkänner lån, om man ger en säkerhet. Det kan vara den bil man köper. Men de kan också acceptera att man sätter upp sin bostad som säkerhet. Ett sätt är också att be en person utan betalningsanmärkningar vara borgenär. Detta är en garanti för banken. Om man inte betalar tillbaka sitt lån, kommer de att kräva det av borgenären. Ibland kan man behöva flera borgenärer för att få banken att ge ett billån med betalningsanmärkning.

Vilka banker ger billån med betalningsanmärkning?

Det finns inte många banker att välja mellan om man vill ha ett billån med betalningsanmärkning. Marginalen bank är en av de som godkänner låneansökningar, även om man har betalningsanmärkning. För att kunna ansöka om ett billån med betalningsanmärkning hos dem måste man vara minst 25 år gammal. Man måste även ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor. Även om man kan ha betalningsanmärkningar, får man inte ha några skulder hos kronofogden eller inkasso. För att få ett lån måste man sätta antingen villa, fritidshus eller bostadsrätt som säkerhet. Om man använder sin bostadsrätt, måste den vara obelånad eller lösas in. Marknadsvärde på säkerheten måste vara minst 250 000 kronor.

Med andra kreditbolag, som Lendo till exempel, kan man också få billån med betalningsanmärkning. Det vill säga, de lånar ut pengar även om man har betalningsanmärkningar. Många kreditbolag gör detta, men inte alla tillåter lika höga summor. Med Lendo kan man låna upp till 30 000 kronor. Även här måste man vara skuldfri hos kronofogden, där går gränsen för de flesta.

Om man vill ha ett billån med betalningsanmärkningar är det alltså möjligt. Räntan blir ofta lite högre, och man måste komma upp med mer säkerhet för att lånet ska bli godkänt. För den som tar ett billån med betalningsanmärkning genom en borgenär, blir det ökat ansvar. Det är trots allt andras pengar och egendom man använder som säkerhet.

Naturligtvis är det sant att en betalningsanmärkning inte betyder att man inte kommer att betala lånet. Det kan finnas många olika anledningar till varför man behöver ett billån med betalningsanmärkning. Eftersom betalningsanmärkningar står kvar i registret i tre år, kan det mycket väl vara något gammalt.

Har du tagit ett billån med betalningsanmärkning, lämna gärna en recension nedan och nämn lånegivaren!

Klicka här för att lämna en recension


Submit your review
* Required Field