Kreditkort med betalningsanmärkning

Det finns många fördelar med att ha ett kreditkort. Ibland behöver man köpa något viktigt, och kontanterna räcker inte riktigt till. En del tycker att det ar lättare att betala av lite varje månad, tills skulden är betald, än att spara i förväg. För att få ett kreditkort måste man vanligtvis ha en fast inkomst, gärna en lön eller pension som kommer rätt in på bankkontot. Det behöver inte bli dyrare med kreditkort om man inte använder krediten, då är det viktigt att se vilken kreditkort ränta man har och senare får betala.

Problemet är när kreditskulden blir så stor, att det blir svårt att betala av. En del personer håller inte reda på hur mycket de har använt kortet, det är ju sa lätt att bara ta fram det och betala. När sen räkningen kommer nästa månad blir det en chock. Om du inte betalar kreditkortsräkningen i tid, så får du betalningsanmärkning.

Vad är en betalningsanmärkning?

Om en person inte betalar av en skuld i rätt tid, blir det registrerat. När man sen söker om ett lån, vill hyra en lägenhet eller ibland också när man söker arbete, så kollar banken eller företaget via ett kreditupplysningsföretag. Många av dessa uppgifter kommer från myndigheter, till exempel Kronofogden. De samlar in alla uppgifter om en person, och hur du har skött dina betalningar. När de ser att du inte betalat av kreditkortsskulden i tid, så kan det innebära att de inte vill hyra ut till dig, eller ge dig ett lån. De tänker att de inte kan vara säkra på att du kommer att betala dem. En del företag vill inte ens ge arbete till en som har betalningsanmärkning.

Hur du undviker betalningsanmärkningar

För att undvika betalningsanmärkningar tar många personer ett lån, eller använder ett annat kreditkort för att betala den första skulden. Ofta blir det hoga räntor, och en ond cirkel som är svår att bryta kan startas.

Allt detta innebär att även om det är lätt att använda kreditkort, så måste man vara försiktig. Det är pengar som du lånar av kreditkortsbolaget, det är inte dina egna pengar. Det tar tre år innan en betalningsanmärkning stryks ur registret, för privatpersoner. Håll reda på vad du köper eller använder kortet till. Se till att du betalar in räkningarna i tid, det är så onödigt att få en betalningsanmärkning.

Klicka här för att lämna en recension


Submit your review
* Required Field